




Замесваме меко тесто от посочените продукти, като маята е разтворена предварително в хладката вода заедно с 2-3 с.л. брашно. Вземаме подходящи купички или гювечета и ги омазняваме много добре с олио или краве масло. Обръщаме гювечетата с дъното нагоре и облепваме тестото по тях. По същия начин процедираме с капака. Украсяваме по наш избор и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Предварително може да намажем с жълтък. Използваме кален гювеч, в който слагаме всички зеленчуци, както и сварената предварително кокошка. Разбиваме с пасатора една консерва домати и изливаме в гювеча. Овкусяваме със сол и червен пипер, слагаме и около 50-60 грама олио. Наливаме 1 ч.ч. вода. Поставяме гювеча във фурна на 250 градуса, докато заври, след което намаляваме фурната на 180 градуса. Печем около 3 часа, като проверяваме дали са омекнали картофките, тъй като те стават готови последно.
