Яйца в доматен сос
Лека и икономична храна в делничните дни
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте мазнината в подходящ тиган. Сложете лука и задушете с малко вода за няколко минути. Добавете чушката и чесъна и оставате да се задуши за още няколко минути, докато лукът омекне и стане прозрачен. Разбърквайте леко. Добавете рендосаните домати и оставете да ври няколко минути, след което добавете кърито, черния пипер и сол на вкус. Сложете водата и намалете силата на огъна. Оставете за още няколко минути. След това внимателно счупете яйцата едно по едно в тигана. Сервирайте поръсени с пресен лук.
Още по темата
Загряваме маслото в тиган, към него прибавяме малко сол. Отгоре добавяме резените чушки и в тях счупватме яйцата, като внимаваме да не се разлеят. Пържим ги, докато...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп