Яйца по панагюрски

Яйца по панагюрски Лакомник

Любимо и много вкусно традиционно ястие

Яйца по панагюрски
Време за приготвяне
Приготвяне
20 мин
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 яйца

1 с.л. масло

1 ч.л. червен пипер

сол

1 с.л. оцет

1 с.л вода

200 г кисело мляко

3-4 скилидки чесън

копър

Начин на приготвянe

В тенджера се загрява подсолена вода с оцет и щом заври, съдът се премества от котлона и във водата се счукват от ниско яйцата. Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В тиган се загряват маслото и червеният пипер и се разбъркват. Яйцата се сервират в порционна чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън i кисело мляко  и след това с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася. Яйцата по .

Още по темата
Още по темата
Яйца по панагюрски
Видео рецепта за бърза вкусотия http://www.youtube.com/watch?v=QpL265OYjcY
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц