Яйца по панагюрски
Любимо и много вкусно традиционно ястие
Приготвяне
20 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера се загрява подсолена вода с оцет и щом заври, съдът се премества от котлона и във водата се счукват от ниско яйцата. Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В тиган се загряват маслото и червеният пипер и се разбъркват. Яйцата се сервират в порционна чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън i кисело мляко и след това с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася. Яйцата по .
Още по темата
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп