Яйца по панагюрски

Любимо и много вкусно традиционно ястие


Приготвяне
20 мин
Порции

2

Начин на приготвянe
В тенджера се загрява подсолена вода с оцет и щом заври, съдът се премества от котлона и във водата се счукват от ниско яйцата. Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В тиган се загряват маслото и червеният пипер и се разбъркват. Яйцата се сервират в порционна чиния и се заливат с разбитото със счукания чесън i кисело мляко и след това с мазнината. Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася. Яйцата по .
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп