Ягодово тирамису

Майсторски, но лесен десерт, с който ще впечатлите и гостите


Начин на приготвянe
Разбийте жълтъците, захарта и виното на водна баня до сгъстяване и докато получите гладка смес. Добавете внимателно сметаната като бъркате непрекъснато. Добавете половината от ягодите, предварително намачкани или пасирани. В подходящ съд покрийте дъното с бишкоти. След това поставете от крема и повторете процедурата няколко пъти. Накрая декорирайте с ягоди, шоколад. Поръсете с пудра захар по желание и поднесете десерта добре охладен.
Още по темата

Разбийте жълтъците с пудра захар. Прибавете маскарпонето и разбъркайте добре. Отделно разбийте белтъците на сняг. Изсипете ги при останалат смес и разбъркайте...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп