За яйчния крем загрейте около три пръста вода в тенджерка. Поставете огнеупорна купа в тенджерката, така че да не опира в дъното. В купа смесете жълтъците, захарта, виното, ваниловата есенция и лимоновата кора. Смесете всичко до получаване на гладка смес. Сипете сместа в огнеупортата купа, която е в тенджерката с врящата вода. Бъркайте яйчната смес около 8 минути. Трябва да стане с гъстотата на крем. Оставете да се охлади на стайна температура и я преместете в купа. Оставете да се охлади в хладилник около 4 часа.
За ваниловия крем смесете захарта, брашното, лимоновата кора и ваниловата есенция в тиган. Добавете яйцето и половината мляко. Разбъркайте докато се смеси добре. На слаб огън гответе като бъркате, за да не загори. Добавете останалото мляко, докато продължавате да бъркате. След около 12 минути, кремът ще започне да бълбука. Бъркайте, за да няма бучки. Охладете на стайна температура. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник за 4 часа.
За сметановия крем смесете сметаната, захарта, валиновата есенция. Разбийте с миксер, докато сместа получи шупли.
Пригответе си правоъгълна тавичка. Смесете топлото еспресо, рома и захарта и разбъркайте добре. Охладете. В голяма купа разбийте маскарпонето, за да няма бучки. Добавете яйчния крем и ваниловия крем, като бъркате докато се комбиринат. Добавете и сметановия крем.
12 от бишкотите леко залейте с еспресото. Внимавайте да не полеете много и да се разпаднат бишкотите. Внимателно и бързо ги преместете и наредете в тавичката. Може да се счупят, но не се притеснявайте. Трябва да покриете дъното на тавичката. Намажете върху така получение блат една трета от крема. После сложете втори пласт бишкоти и крем и после трети. Покрийте с найлоного фолио и оставете в хладилник за една нощ. Преди сервиране поръсете какаото върху сладкиша с помощта на сито.