
Изкусителна торта с божествен вкус




Белтъците се разбиват на сняг със захарта и ваниловата захар. Прибавят се нишестето и лимоновият сок и се разбърква внимателно. Сместа се разпределя в две плитки тави, с хартия за печене на дъното, като се заравнява. Блатовете се пекат в предварително загрята на 180С фурна за около 35-40 минути. Когато са готови се оставят да се охладят. Жълтъците се разбиват на водна баня със 100 г от захарта и брендито, до получаването на гъст крем, който се оставя леко да се охлади. Останалата захар се разбива много добре с маслото (оставено на стайна температура до омекване) и ваниловата захар, с помощта на миксер. Охладеният крем от жълтъци се налива към масления и се разбърква, до получаване на еднородна смес. Бадемите се смилат и се разбъркват с крема. Охладените блатове се разрязват на четири. Мажат се с крема и се подреждат един върху друг. Отстрани също се намазва с крем. Украсява се с накълцани бадеми, орехи или друго по желание и се оставя в хладилника за нялколко часа.

