Ябълков щрудел с орехи



Приготвяне
30 минути
Порции

10

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете ябълките с орехите, галетата, канелата, ванилията и разбъркайте добре.
Намажете кора с разтопено масло, обърнете и намажете от другата страна. Направете същото с още 3 кори. Сложете от плънката и завийте на руло. Повторете всичко до изчерпване на корите. Преместете рулата в намаслена тава. На няколко места набодете с вилица рулата. Печете около 20 минути или до зачервяване. След изстиване поръсете с пудра захар.
Може да гарнирате със спрей сметана или топка ванилов сладолед.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп