Щрудел с грис

Щрудел с грис Лакомник

Практичен и ароматен десерт за всеки ден

Щрудел с грис
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. грис

1 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч. захар

150 г масло

1 бакпулвер

2 ванилии

1 ч.л. канела

4-5 ябълки

Начин на приготвянe

В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се 1/2 ч.ч. захар, канела и се разделя на три части. В намаслена тавичка се сипва 1/3 от тестото, отгоре ябълки, пак тесто, пак ябълки и се завършва с ябълки. Щрудела се залива с маслото и се пече в умерена фурна. Сервира се поръсен с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Мързелив щрудел
Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло. Сместа...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц