Мързелив щрудел

Икономичен десерт, който се приготвя много лесно


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло. Сместа се поръсва с половината олио. Ябълките, предварително обелени, настъргани или ситно нарязани, смесени с канелата и орехите, се разстилат. Покриват се с останалата суха смес, поръсва се с останалото олио и повърхността се заглажда. Пече в предварително загрята на 150С фурна. Поднесете с пудра захар.
Още по темата

Обелваме и нарязваме ябълките на малки кубчета или ги рендосваме. Слагаме ги в тенджерка с малко вода. Добавяме меда, подправките и рома (без маслото). Задушаваме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп