
Шоколадово изкушение за хапване през целия ден




Брашното се пресява и към него се добавя какаото. Разбърква се добре. Меслото се оставя да омекне и се слага в брашнената смес като се втрива с пръсти. Добавя се маята и отново се разбърква. Прави се кладенче и в него се изсипват топлото прясно мляко, леко разбитото яйце и захарта. Разбърква се добре и се омесва тесто. Ако е необходимо се добавя още брашно. тестото се оставя да втаса за около час, след което отново се омесва. Слага се шоколадът натрошен на парчета и се омесва отново докато се разпределят равномерно. Сместа се изсипва в подходяща форма и се оставя да бухне за около 30 минути. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 20 минути. През това време се приготвя глазурата - захарта и водата се слагат да заврят в тенджерка и се разбъркват за 2-3 минути или докато захарта се разтвори. Готовият хляб се намазва с горещата глазура.

