Шоколадов браунис

Неустоима комбинация, поднесена по невероятен и много изискан начин


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разбивате яйцата и захарта с миксер. На водна баня или на най-слабото на микровълновата се разтопяват шоколада и маслото. Оставяте на страна да се охлади. В дълбока купа сипвате брашното и орехите. Върху тях изсипвате разбитите яйца и ваниловата есенция. Бавно и на порции добавяте сместа от шоколад и масло към яйчената смес. Разбърквате добре, но не прекалявайте.Изсипвате в тавичка покрита с хартия за печене. Печете в предварително нагрята фурна на 170 С за около 25-30 мин. Браунисът не трябва да се изпича прекалено. Вътрешността му трябва да остане мека и мокра. Можете да проверите готовността на сладкиша с клечка. Може да се украси с разтопен шоколад и да се сервира с топка ванилов сладолед. Режем на квадратни парчета като изстине.
Още по темата

Маслото и маргарина се разбиват със захарта и се добавят яйцата. Разбива се още малко и се добавя какаото. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера, содата и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп