Шоколадов фондан „3 лева”
Невероятно вкусен и евтин десерт за 20 минути
Приготвяне
20 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтопете шоколада и маргарина на водна баня по отделно и оставете да се охладят. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте ги по отделно, като към жълтъците добавите пудра захарта, а към белтъците шипката сол. Добавете към тях пресятото брашно и отново разбийте. Сложете и шоколада. Смесете добре и тогава добавете и маргарина. Добавете и белтъците и разбъркайте сместа не с миксера, а с дървена лъжица. Изсипете в покрита с хартия за печене тавичка и печете около 12 минути в загрята на 210 градуса фурна. Проверете готовността със суха клечка. Сервирайте със свежи плодове по избор за украса.
Още по темата
В купа смесете 1 чаша от кафявата захар, брашното, 3 лъжици от какаото, бакпулвера и солта. В друга купа смесете млякото, маслото и ванилията. Изсипете при сухите...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп