Шоколадов кейк с кафява захар

Шоколадов кейк с кафява захар Лакомник
Шоколадов кейк с кафява захар
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. кафява захар

1 ч.ч. брашно

6 с.л. какао

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. мляко

2 с.л. разтопено масло

1/2 ч.л. ванилия на прах

1-1/2 ч.ч. черен шоколад, настърган

1-3/4 ч.ч. вряща вода

Начин на приготвянe

В купа смесете 1 чаша от кафявата захар, брашното, 3 лъжици от какаото, бакпулвера и солта. В друга купа смесете млякото, маслото и ванилията. Изсипете при сухите съставки и разбъркайте докато се смесят много добре. Изсипете бавно в намаслена тавичка. Поръсете с шоколадовия чипс. В купа смесете останалото количество захар и какао и ги добавете във врящата вода. Изсипете върху тестото без да разбърквате. Покрийте тавичката и печете на предварително загрята фурна на висока температура – 220 градуса, като проверявате готовността със суха клечка.

Кейкът се сервира горещ в купички, гарниран с топка сладолед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц