
Изкусителен десерт с незабравим вкус




Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбърква добре. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма с разкопчаващи се стени. Оставя се в хладилник за 15 минути. Черният шоколад и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна. Изливат се върху бисквитената основа и се разпределят равномерно с лъжица. Формата се прибира отново в хладилник, докато шоколадът стегне.
Белият шоколад се разтопява на водна баня или в микровълновата фурна. Оставя се да се охлади напълно. Маскарпонето и крем сиренето се смесват с миксер. Добавя се настърганата лимонова кора. Разтопеният и охладен шоколад се добавя към маскарпонето и крем сиренето и се разбърква добре с миксер. Заквасената сметана и пудрата захар се смесват добре и се добавят към останалите продукти. Полученият крем се разпределя върху бисквитено-шоколадовата основа и повърхността му се изравнява със шпатула. Украсете чийзкейка по желание и оставете в хладилник да стегне.

