




Начупете шоколада на парчета и го сложете в съд с две супени лъжици вода. Прибавете маслото, накъсано на парченца. В тенджера, пълна до половината с вода, сложете съда с шоколада и маслото. Оставете го на тих огън да се стопят. Извадете стопения шоколад от парната баня. Разбъркайте, за да се получи гладък крем и оставете да изстине. Отделете жълтъците и белтъците. Разбийте белтъците на сняг, добавете и щипка сол. Бийте белтъците, докато по върха на вилицата остане капка, която не се отделя. Жълтъците добавете към шоколадовата смес. Разбийте ги с бързи движения или с миксер, така че да се получи лъскав, мазен и по-светъл крем. Накрая добавете 3 супени лъжици от разбитите на сняг белтъци. Внимателно смесете останалите белтъци на сняг с шоколадовия крем. Когато двете съставки се усвоят напълно, разпределете муса в подходящи чаши. Сложете в хладилника за един час. Сервирайте муса охладен.
