Портокалов мус

Портокалов мус Лакомник

Истинска наслада за сетивата

Портокалов мус
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 портокала
4 яйца
щипка сол
300 г захар
400 мл сладкарска сметана
1 пакетче желатин

Начин на приготвянe

Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг, постепенно добавете малко захар. В отделен съд разбийте сладкарската сметана. В купа върху тенджера с вряща вода разбийте жълтъците със 150 г захар, добавете сока от портокалите и настърганата портокалова кора. Пригответе желатина като го накиснете в студена вода за 5 минути да набъбне, след това го разтопете на водна баня или в микровълнова. Изсипете желатина при жълтъците, сложете сместа във фризера за 10 минути или в хладилника за 20 минути да се охлади. Към охладената желирана смес прибавете сметаната и разбийте с миксер до еднородна смес. Добавете белтъците, като ги смесвате внимателно с шпатула или лъжица. Разпределете муса в десертни чаши, залейте с 2-3 с.л. портокалов сок и украсете по желание.

Още по темата
Още по темата
Ягодов мус
Пюрирайте ягодите. Сложете ги в купа и добавете към тях захарта. Отделно разбийте сметаната до пухкавост, а в друга купа разбийте белтъците до побеляване. Добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц