Шоколадов кекс с рикота
Шоколадово изкушение за специални случаи
Приготвяне
70 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбъркваме с миксер маслото и захарта. Прибавяме яйцата едно по едно и междувременно разбиваме леко. Добавяме предварително разтопения на водна баня шоколад, брашното и бакпулвера. Изсипва се в подходяща форма застлана с хартия. Разбиваме рикотата с яйцето и пудрата захар. Печем в предварително в загрята фурна на 180С за около 50 минути до готовност.
Още по темата
Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбърква добре. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп