Шоколадов кекс с рикота

Шоколадов кекс с рикота Лакомник

Шоколадово изкушение за специални случаи

Шоколадов кекс с рикота
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

2 ч.ч. брашно

150 г масло

1 шоколад

1/2 ч.ч. пудра захар

бакпулвер

За крема:

350 г сирене рикота

100 г пудра захар

1 яйце

Начин на приготвянe

Разбъркваме с миксер маслото и захарта. Прибавяме яйцата едно по едно и междувременно разбиваме леко. Добавяме предварително разтопения на водна баня шоколад, брашното и бакпулвера. Изсипва се в подходяща форма застлана с хартия. Разбиваме рикотата с яйцето и пудрата захар. Печем в предварително в загрята фурна на 180С за около 50 минути до готовност.

 

Още по темата
Още по темата
Бял шоколадов чийзкейк
Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар. Към тях се добавя разтопеното масло и се разбърква добре. Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц