Ябълков браунис

Невероятно вкусен сладкиш с плодове и ядки


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Маслото и маргарина се разбиват със захарта и се добавят яйцата. Разбива се още малко и се добавя какаото. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера, содата и орехите. Разбърква се и постепенно се добавя към какаовата смес. Ябълките се почистват и се нарязват на малки кубчета. Изсипват се в тестото, сместа се разбърква внимателно и се изсипва в намазнена тавичка ( може и върху хартия за печене) с размери 20- 25 см. Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато сладкиша изстине го нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар.
Още по темата

Смесват се всички сухи съставки заедно - брашно, бакпулвер, захар, какао и сода. Към тях се прибавят леко разбитите яйца с кафето, млякото и олиото. Бърка се с телена...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп