Шишчета с пиле и тиквички
Бързо и вкусно предложение с малко калории
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилешкото се реже на големи парчета. Смесва се с кората и сока от 2 лайма, накълцаните розмарин и мащерка, счукан пипер меланж, горчица, сол на вкус и зехтин. Месото се маринова в тази смес за 2 часа. Тиквичките се режат на ленти по дължина, поливат се със зехтин и се посоляват. На шишчета се нанизват тиквички, навити на рулца, пилешко и резени лайм. Шишчетата се пекат на грил, като периодично се обръщат. Краставицата се обелва и се настъргва на ситно ренде, чесънът се стрива на паста с малко сол. Смесват се със сметаната, овкусяват се със сол. Шишчетата се поднасят със соса.
Още по темата
Месото се нарязва на малки кубчета и се маринова с малко газирана вода, горчица, лук и подправки по желание. Зеленчуците се измиват и се нарязват подходящо за шишчета,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп