Рибни шишчета

Рибни шишчета Лакомник

Сгответе бързо и здравословно за вечеря

Рибни шишчета
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг филе от бяла риба

1 чушка

1 глава лук

4-5 с.л. соев сос

сол

щипка бял пипер

30 мл лимонов сок

2 с.л. олио

Начин на приготвянe

Филето се нарязва на кубчета и се слага в купа. Добавят се солта, белия пипер, соевия сос, лимоновия сок и нарязания на 4 и разделен на люспи лук. Маринова се за около 30 минути. Отделно чушката се нарязва на парчета. Шишчета се намазняват като се набожда парче сланина и се мине по цялата му дължина (прави се за да може по-лесно да се изваждат после готовите месо и зеленчуци). Рибата се изважда от марината и се обърква с олиото. Продуктите се нанизват в следната последователност - чушка, лук, риба, докато се завърши с чушка. Пекат се от всички страни на загрята скара или грил тиган. Сервират се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Шишчета с пилешко, лук и гъби
Върху шишчетата редувате парче от пилешкото филе (филетата предварително са накиснати в марината от бялото вино, горчицата, зехтин и лимонов сок, сол, черен пипер и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц