Шоколадова торта с портокал

Много икономичен, но вкусен и ефектен домашен десерт


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Нарязваме шоколада на парчета и ги оставяме да се разтопят на водна баня. Сипваме кафето към разтопения шоколад. Разбиваме яйцата с половината пудра захар, докато побелеят и ги прибавяме към шоколада. Отново слагаме на водна баня и разбъркваме, докато сместа започне да се сгъстява. Махаме от огъня и щом сместа изстине, прибавяме разбитото масло с останалата пудра захар и ванилията. Държим в хладилника, докато изстине. Подреждаме бишкотите в подходяща торта. Заливаме ги с портокаловия сок, в който предварително сме разтопили захарта. Намазваме бишкотите с крема и продължаваме да редим продукти в този ред, докато свършат. Прибираме тортата в хладилника за няколко часа. Преди да я сервираме, можем да я украсим по желание.
Още по темата

Маслото и шоколадът се разтапят и се смесват по между си. Разбиваме яйцата със захар. В яйчената смес слагаме брашно и не спираме да бием, докато не стане еднородна ....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп