Майсторска рецепта за изумително вкусен десерт
Сипваме прясното мляко в тенджера и го загряваме на среден огън. Слагаме яйцата в подходящ съд и ги разбиваме с 100 г пудра захар, докато побелеят. Доливаме затопленото мляко и отново разбъркваме. Получената смес връщаме в тенджерата и оставяме на среден огън. Разбъркваме 5 мин, докато се сгъсти, като внимаваме кремът да не заври. Сваляме крема от огъня и прибавяме към него начупеният на парчета шоколад. Разбъркваме, докато се разтопят, след което слагаме желатина, предварително разтопен в 2 с.л. студена вода. Оставяме да изстине. Разбиваме сметаната, прибавяме я към крема и разбъркваме. Подреждаме бишкотите в дълбока форма за шарлота, така че лицевата им страна да гледа нагоре. Изсипваме крема за шарлотата по средата на формата и прибираме в хладилника за 12 часа.Украсяваме по желание.