Еклерова торта с праскови

Еклерова торта с праскови Лакомник

Невероятна вкусотия подходяща за всякакви поводи

Еклерова торта с праскови
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

Блатове:

2 яйца

1 щипка сол

1 ч.ч. захар

7 с.л. лимонада

1 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

1 ванилия

(от това тесто се правят 2 блата, единия с 2 с.л. какао, а другия с 1ч.ч. орехи)

Крем бял:

1 л прясно мляко

8 с.л. захар

2 с.л. с връх брашно и толкова нишесте

4 жълтъка

кората на 1 лимон

За украса:

праскови

Кафяв крем за еклерчетата:

крем какао без варене с малко течен шоколад

Начин на приготвянe

Наредете в ринг /без дъно /какаов блат, малко крем бял, еклери пълни с кафяв крем, отгоре пак бял крем и блата с орехите. От останалия крем какао, с който пълните еклерите добавете течен шоколад и малко желатин, намажете отгоре тортата и оставете да стегне за 1 ч в хладилника. Наредете прасковите предварително потопени в разтворен в компот с желатин, доукрасете върнете тортатаи пак в хладилника. Когато всичко се стегне махнете ринга и отстрани украсете с шоколад.

Още по темата
Още по темата
Торта с еклери
Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се изсипва в купа заедно с лимоновия сок и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц