Чомлек

Чомлек Лакомник
Чомлек
Време за приготвяне
Приготвяне
400 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 кг телешки джолан

1 кг картофи

5-6 глави лук

3 ч.ч. вино

10-15 скилидки чесън

2-3 люти чушки

1 с.л. червен пипер

15-20 зърна черен пипер

2-3 дафинови листа

сол

Начин на приготвянe

Джоланът се нарязва на порции и се кисне във вода 1 час.След това всички продукти се слагат в пръстен гювеч,разбъркват се с месото и се похлупва с капак. Капакът се замазва с тесто и ястието се вари на умерен огън около 5 часа.

Още по темата
Още по темата
Супа от телешки джолан
Джоланът се залива с 6-7 ч.ч. вода, осолява се и се вари, докато поомекне месото. Прибавят се ситно нарязаните гъби и праз. Варят се 30 минути и се слагат чушките, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц