Супа от телешки джолан

Супа от телешки джолан Лакомник
Супа от телешки джолан
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

750 г телешки джолан

1 стрък праз

3-4 гъби

1-2 чушки

2 домата

3 с.л. олио

1 с.л. брашно

1 глава лук

1 ч.л. червен пипер

сол

магданоз

черен пипер

Начин на приготвянe

Джоланът се залива с 6-7 ч.ч. вода, осолява се и се вари, докато поомекне месото. Прибавят се ситно нарязаните гъби и праз. Варят се 30 минути и се слагат чушките, а към края на варенето се слагат нарязаните на ситно домати. Месото се отделя от костите и се слага в бульона заедно със задушените в мазнината лук, червен пипер и брашно. Супата се досварява и се поднася поръсена с магданоз и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц