Чийзкейк с лешници

Чийзкейк с лешници Лакомник
Чийзкейк с лешници
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/3 ч.ч. сурови лешници

1 ч.ч. натрошени чаени бисквити

1 с.л. растително олио

1/4 ч.ч. какао на прах

450 г меко тофу

1 ч.ч. крема сирене

30 г шоколад, разтопен

1/2 ч.ч. захар

1/3 ч.ч. кафява захар

1 с.л. брашно

1 яйце

2 яйчни белтъка

1 ч.л. ванилова есенция

 

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 190 градуса. Изпечете лешниците на хартия за печене за 7 минути или докато люспите започнат да се белят. Оставете фурната включена. Изсипете лешниците в кухненска кърпа и търкайте, за да паднат люспите колкото е възможно. Когато лешниците изстинат достатъчно ги натрошете грубо, не много ситно.

В малка купа смесете бисквитите, олиото и 1 с.л. вода. Притиснете към дъното на форма за печене. Печете около 8 минути на предварително загрятата фурна или докато бисквитите порозовеят. Охладете блата. Намалете фурната на 180 градуса.

В малка купа смесете какаото и 1/4 ч.ч. вода докато се разтвори. С миксер смесете сиренето тофу, крема сиренето, разтопения шоколад, бялата захар, кафявата захар, брашното, цялото яйце, яйчните белтъци, ванилията и какаовата смес. Разбийте до напълно смесване.

Изсипете върху блата и печете 40 минути. Намалете фурната на 120 градуса. Пръснете лешниците върху кейка и печете 10 минути. Охладете на стайна температура и после в хладилник за 2 часа. Сервирайте с украса от шоколадов топинг по желание.

Още по темата
Още по темата
Лимонов чийзкейк
Брашното смесено с бакпулвера се пресява. Маслото и яйцата се разбиват на пяна. Прибавят се ромът, млякото и пресятото брашно. Полученото тесто се разбива добре....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц