Чеснови бутчета на тиган

Чеснови бутчета на тиган Лакомник

Много са апетитни, готвят се бързо и стават за гости

Чеснови бутчета на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки бутчета

8-9 скилидки чесън

зехтин

 

1 с. л. лимонов сок

магданоз

масло

 

 

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и добавете пилешките бутчета. Запържват се от всички страни до златист цвят.

Тиганът се похлупва, а пилешките бутчета се готвят 20-25 минути като се обръщат. Добавете краве масло, ситно нарязаният чесън, магданозът и лимоновият сок. Всичко се разбърква и се оставя за около 5 минути. Сервирайте с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Чеснови руладини
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на шницели с дебелина 1,5-2 см. Начукват се с дървено чукче и се поръсват със сол и млян черен пипер. Върху всеки шницел...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц