
Невероятно изкушение за всеки повод




Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на шницели с дебелина 1,5-2 см. Начукват се с дървено чукче и се поръсват със сол и млян черен пипер. Върху всеки шницел се разстила предварително приготвената плънка, която се приготвя по следния начин: пресните гъби и моркови се почистват и сваряват поотделно в леко подсолена вода. Отцеждат се и се нарязват на ситно. Консервираните гъби не се варят, а само се нарязват. Към плънката се прибавят твърдо сварените яйца и магданозът, нарязани на дребно. Сместа се разбърква и се поставя върху шницелите. Те се завиват на стегнато руло и се завързват добре с конци, за да не изпадне плънката. Запържват се леко до побеляване в сгорещената мазнина, след което се изваждат. В същата мазнина се задушават до омекване лукът, нарязан на ситно, целината, нарязана на кубчета, и чесънът, нарязан на едро. Ако е останала плънка, тя също се слага към запръжката. Прибавя се разреденото с малко вода доматено пюре. След като се поизпари течността, руладините се връщат обратно в съда. Заливат се с малко гореща вода колкото да ги покрие до половина. Слага се дафиновият лист. Съдът се похлупва плътно с капак и се задушава на тих огън. От време на време руладините се обръщат и ако е необходимо, се долива по малко гореща вода. Когато месото поомекне, се слага виното. Ако е необходимо, сосът се сгъстява с брашното, което предварително се запича и се разрежда с малко вода. Доварява се още десетина минути и се сваля от огъня. Готовите руладини се освобождават от конците и се поднасят по два броя в порция, като се заливат със соса.

