Червена леща със зеленчуци

Лесно и апетитно зеленчуково ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете моркова. Накъсайте карфиола на розички. Застелете тава с хартия за печене, поръсете с подкравките, сложете моркова и карфиола. Залейте със зехтин и запечете до омекване на зеленчуците. През това време задушете спанака с чесъна за кратко. Почистете, измийте и сварете лещата във вода, в съотношение 1:2. Добавете подправките и бульона. Когато поеме водата добавете и струя зехтин. Разбъркайте добре. Сервирайте лещата с печените зеленчуци и задушения спанак. Поръсете с магданоз.
Още по темата

Лещата се залива с вода и се вари на тих огън. Прецежда се, като водата се запазва.В отделен съд се сгорещява олиото. Прибавят се ситно нарязаният праз и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп