Царски пирог

Царски пирог Лакомник

Изключително вкусна закуска с три вида плънка

Царски пирог
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 опаковка бутер тесто

тесто за катми

За първата плънка:

500 г пилешко месо

2 лъжици олио

За втората плънка:

1/4 ч.ч. ориз

1 варено яйце

сол

магданоз

копър

За третата плънка:

200 г пресни гъбки

1 глава лук

2 с.л. олио

сол

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

От тесто за катми правим катми. Ще ни трябват 4. Бутер тестото делим на 2, едната част трябва да е по-голяма. Разточваме две кръгли кори – едната по голяма от другата и ги слагаме в хладилника. Първата плънка: варим месото, режем на дребно и добавяме олио. Втората плънка: варим ориза, добавяме нарязаното яйце, магданоза, копъра, солта на вкус. Третата плънка: режем на дребно гъбите, пържим ги, добавяме нарязания на дребно лук,  солта и черния пипер. Когато всичкото е готово, започваме да събираме пирога. На дъното на тавата слагаме по-малката кора, върху нея слагаме една катма. После слагаме първата плънка. След това още една катма и втората плънка. После още една катма и третата плънка. Покриваме с четвъртата кайма. Отгоре слагаме по-голямата кора, краищата на двете кори се защипват. От остатъците на тестото може да се направят различни фигури. По средата правим една дупка и слагаме в загрята до 180-200 °С фурна. След около 40-50 минути пирогът е готов.

Още по темата
Още по темата
Пирог с пилешко месо
Разбиване с миксер 2 цели яйца, 1 жълтък, маргарина и сметаната. Прибавяме разтворената със захарта и прясното мляко мая, солта и замесваме меко тесто. Оставаме да...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц