




Сушените сливи трябва да са без костилка, а сладкото от къпини да е с плодовете.
Разбивате яйцата до побеляване и прибавяте млякото, в което сте разтворили бакпулвера. Отново разбивате и слагате олиото, ванилията и постепенно брашното.
Месите гладко тесто. От него отделяте малка топка, а по-голямата разточвате с диаметър, по-голям от тавата, в която ще печете пирога. Намаслявате и набрашнявате тавата. Поставяте разточеното тесто хубаво в средата, трябва да се покрият и стените.
В купа смесете сладкото, сушените сливи, нарязани на ситно, ореховите ядки, натрошени на дребно, и стритите фино сухари. Ако е много сухо, прибавете и много малко вода. Добавяте захарта и разбърквате добре. Изсипвате сместа върху тестото и я разпределяте равномерно. Разточвате малкото топче тесто и режете ленти, които поставяте върху плънката, като ги преплитате. Загъвате стените на тестото навътре и с виличка правите украса с леко притискане. Печете в загрята фурна на умерена температура, докато покафенее тестото. След като се охлади, поръсете с пудра захар и нарежете на порции.

