




Разбиване с миксер 2 цели яйца, 1 жълтък, маргарина и сметаната. Прибавяме разтворената със захарта и прясното мляко мая, солта и замесваме меко тесто. Оставаме да втаса половин час.
Приготвяме плънката, като задушаваме лука и бекона, прибавяме нарязаното пилешко месо, сметаната и топеното сирене. Оставяме няколко минути на по-слаб огън, докато се разтопи сиренето. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.
Вземаме 2/3 от втасалото тесто и разточваме на кора с дебелина около 5 милиметра, така че краищата й да останат по-дълги за прихлупване на другата кора. Изсипваме плънката. Разточваме другата част и я поставяме върху плънката. Завиваме краищата на долната кора и прищипваме. В средата на горната кора изрязваме с малка форма дупка, за да излиза парата при печене. Намазваме с отделения разбит белтък. Оставаме да втаса за 15 минути. Пече се около 40-50 минути в загрята до 200 градуса фурна.
