Царевичен хляб с чушки и маслини

Апетитно допълнение към храната на вашата трапеза


Начин на приготвянe
Брашното, солта, маята, мащерката и захарта се смесват в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се наливат 200 мл хладка вода и зехтина. Меси се, докато се получи еластично тесто. Добавят се нарязаните чушки и маслини. Тестото се оформя на топка и се оставя в покрит намаслен, докато се увеличи два пъти. След като втаса, се омесва още веднъж, слага се в подходяща форма и се оставя да втасва на топло още 45 минути. Хлябът се пече около 40-50 минути в предварително загрята на 200С фурна.
Още по темата

Фурната се загрява на 200 С. Маслото се разтопява. Отделно в голяма купа се разбъркват двата вида брашно, бакпулверът, содата и солта. Сипват се киселото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп