
Здравословна идея за хапване през целия ден




Загрейте фурната до 230 градуса и загрейте чугунен тиган или тава. В никакъв случай да няма пластмасови или дървени елементи. Докато съда се загрява добре кипнете водата и сипете в нея 50 г брашно. В отделен съд смесете сухите продукти, останалото брашно, захар, сол, бакпулвер и сода. Прибавете горещата вода с брашното и разбъркайте добре докато се получи гъста каша. Докато бъркате прибавете разбитото кисело мляко, яйцето и разбъркайте до еднородна смес. През това време съда трябва добре да се е нагрял. Сложете маслото и оставете докато добре се разтопи. Внимателно прибавете тестото, разбъркайте добре и оставете да се запече за 20-25 минути. Важното е съда да бъде много горещ.
Хляба е готов когато образува златиста коричка. Ако не сте сигурни за вътрешността най-сигурния вариант е да го набодете с клечка, ако остане суха значи хляба е добре изпечен и във вътрешността. Може да сервирате с пресни билки, люта чушка или запържен бекон.

