Пита от сух хляб и пиле
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото от пилето се смила, а от костите се вари бульон. Стопява се половината от маслото и в него се задушават нарязаните лук и гъби. Щом поомекнат, се слага месото, осолява се, залива се с 3-4 с.л. от бульона и се задушава 30 мин. Сваля се от огъня и се прибавят доматеното пюре, черният пипер и магданозът. С част от маслото се намазва обилно тава и в нея се подреждат половината от запечените хлебни филии. Поръсват се с бульона и върху тях се изсипва плънката. Отгоре се подреждат останалите филии и върху тях се слага останалото масло. Яйцата се разбиват със сметана и сол и се разливат върху питата. Пече се в силна фурна до зачервяване.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп