Царевичен хляб

Домашно изкушение само за половин час


Приготвяне
30 минути
Порции

16

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 220 градуса. Леко намажете квадратна формичка с ширина 18 см и дълбочина 5 см с 1 чаена лъжичка зехтин. Ако използвате прясна царевица от кочан, наронете зърната, като използвате остър нож. В средно голяма купа разбъркайте добре двата типа брашно и бакпулвера. В по-малък съд смесете царевицата, млякото, зехтина, яйцето и меда и ги разбийте добре. Прибавете сместа с яйцето към тази с брашното. Разбъркайте бързо и енергично, а после излейте във формичката, като не забравите и полепналото по стените на купата. Разпределете равномерно с помощта на шпатула. Печете 20-25 минути или докато хлябът леко покафенее и при проба с нож по него не полепва тесто. Нарежете на квадрати и сервирайте веднага.
Още по темата

Успехът в месенето се крие в добрите продукти и внимателно спазената технология. Имате нужда само от хубаво брашно, съхранявано на сухо, качествена прясна или суха мая...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп