Хрупкави картофи с коричка и пармезан
Вкусна идея за хрупкави картофки
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се почистват, измиват и режат с обелките. Преместват се в тенджера. Налива се вода два пръста под нивото на картофените колелца. Съдът се похлупва. Варят се на кротък огън, около час. След това се отцеждат добре от водата. Прехвърлят се в керамична тава и се поръсват се с половин кубче пилешки бульон и сухите подправки. Картофите се поливат с мазнина. Пекат се на умерена фурна до златисто. Стават хрупкави. Готовите картофки се поръсват с пармезан.
Още по темата
Зеленчуците се почистват и измиват. Зеленчуците се нарязват. Пуешките бутчета се слагат в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода. Съдът се поставя на включен котлон....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп