Христо Гърбов се глези с вкусотиите на жена си

Христо Гърбов се глези с вкусотиите на жена си Лакомник

Съпругата му Иглика Трифонова е магьосница в кухнята

Христо Гърбов се глези с вкусотиите на жена си
Автор:Лакомник

Истински глезеник на съдбата е актьорът Христо Гърбов. Звездата от „Комиците” и „Столичани в повече” всеки ден се радва същинско гурме, приготвяно задължително за вечеря от съпругата му Иглика Трифонова. Талантливата режисьорка работи не по-малко от известния артист, но е отлична домакиня и намира време всеки ден да приготви нещо вкусно, за да събере семейството около масата на здравословно хапване.

Благодарение на съпругата си, която е магьосница в кухнята и не спира да го глези, Христо Гърбов се определя като ценител на хубавата храна. Ето любимите му рецепти, с които го изкушава нежната му половинка Иглика Трифонова.

 

Пълнена Коледна пуйка

 

Продукти

За плънката:

1 к.ч. олио

1 ч.ч. ориз

дреболиите от пуйката, нарязани

шепа гъби, нарязани

1 глава лук

шепа стафиди

щипка кимион

сол и червен пипер на вкус

щипка чубрица

шепа джоджен и магданоз, нарязани

За пуйката:

1 пуйка

масло за шпиковане

червен пипер и сол на вкус

1 ч.ч. бира

Приготвяне

В олиото задушете лука, ориза и нарязаните на ситно дреболии и гъбите. Добавете стафидите и подправките и залейте с чаша вода. Задушете плънката на средно силен огън, докато оризът омекне малко.

Пуйката се измива и посолява, като се натрива с подправките с ръка. Правят се разрези и се шпикова се с масло дълбоко. Пуйката се пълни с приготвената плънка и се с конец.

Връзваме краката и крилата също с конец и се намазва цялата с червен пипер и масло.

Налива се бирата и чаша вода и се пече в покрита с фолио тава в загряна на 240 градуса фурна. След като заври, температурата се намалява на 150 градуса и се оставя няколко часа, може и цяла нощ. По време на печенето се полива със соса от тавата.

 

Бобена салата

 

Продукти

2 ч.ч. шарен боб

5 кисели краставички

2 стръка праз

2 глави червен лук

1 суха люта чушка

3 скилидки чесън

3-4 с.л. оцет

1 с.л. сух  джоджен

1/2 връзка магданоз

сол

7-8 с.л. олио

5-6 с.л. лютеница

Приготвянe

Сварява се бобът, слага се в дълбок съд и към него се прибавят нарязаните на колелца кисели краставички. Лукът се изпича във фурна заедно с обелките. След това се почиства и се нарязва на ивички. Празът се нарязва на ситно и всичко се прибавя към боба. В купичка се смесват оцетът, магданозът, солта и джодженът. Прибавят се олиото, счуканият чесън, стритата люта чушка и лютеницата. Изсипва се при боба, разбърква се добре и се оставя да престои 1 час на хладно.

Още по темата
Още по темата
Анахид Тачева знае стотици рецепти наизуст
„Да бъда домакиня научих от майка си. Тя поддържаше идеална чистота, готвеше толкова вкусно, че всички си облизваха пръстите”, разказва пред тв легендата...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц