Хляб с цвекло



Приготвяне
80 минути
Порции

12

Начин на приготвянe
Пасирайте свареното цвекло. Смесете топлата вода, сол, захар и маята. Разбъркайте добре и оставете да престои около 5 минути. Разбъркайте цвеклото с олиото и брашното, добавете ги към маята и замесете тесто. Покрийте и оставете да втаса за 40 минути. Отделете от готовото тесто топчета и ги наредете върху намаслена хартия за печене, като ги оставите отново да втасат. По желание може да намажете с яйце и да поръсите със сусам. Запечете в загрята до 230 градуса фурна за 20 минути.
Още по темата

Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп