Хляб с цвекло

Хляб с цвекло Лакомник
Хляб с цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
80 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 1/2 ч.ч. брашно

1 пакетче мая

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

50 г сварено цвекло

2 с.л. олио

1 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Пасирайте свареното цвекло. Смесете топлата вода, сол, захар и маята. Разбъркайте добре и оставете да престои около 5 минути. Разбъркайте цвеклото с олиото и брашното, добавете ги към маята и замесете тесто. Покрийте и оставете да втаса за 40 минути. Отделете от готовото тесто топчета и ги наредете върху намаслена хартия за печене, като ги оставите отново да втасат. По желание може да намажете с яйце и да поръсите със сусам. Запечете в загрята до 230 градуса фурна за 20 минути.

Още по темата
Още по темата
Хляб с моркови
Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути. Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ванилена захар,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц