

В семейството на Влади Ампов – Графа готви предимно половинката му Мария, но той помага с каквото може. Двамата много обичат да пътуват и често взаимстват от международната кухня. Преди време в САЩ опитали хляб с пармезан и оттогава го приготвя сам и вкъщи.
Необходими продукти:
3 с.л. магданоз сушен
1 1/2 ч.л. чесън на прах
3 с.л. лук на прах
1/4 ч.л. сол
5 с.л. масло
2 яйца
1/2 ч.ч. пармезан
Начин на приготвяне:
Намаслете форма за кекс. В средно голяма купа смесете лука, магданоза, чесъна, солта, разтопеното масло и яйцата. Разбийте ги добре. Направете тесто като за традиционен маймунски хляб. Потопете всяко парченце от тестото в яйчната смес и наредете във формата за печене. Поръсете с пармезан. Трябва да се получи ред тесто, ред пармезан. И така до края. Покрийте формата и оставете тестото да втаса за 40-50 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. След като тестото втаса, го запечете за около 30 минути, докато стане златисто.

