Димитър Ковачев-Фънки признава, че е отчайващо лош готвач. Прави го обаче само за параван. Поне в това е убедена съпругата му Антония. Тя е категорична, че когато мъжът й реши, той може да я приготви много вкусна вечеря. Приви го обаче рядко, за да я изненадва приятно.
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 л прясно мляко
200 г захар
120 г краве масло
5 яйца
1 капсула ванилия (2 пакетчета на прах)
1/2 капсула лимонова есенция
Начин на приготвяне:
Тавата за печене се намазва с разтопеното масло. Дъното се покрива с два листа от корите, които също се намазват с масло. Процедурата се повтаря, като след поставянето на последната намазана с масло кора се правят разрези. Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до зачервяване. Захарта се разтопява в кипналото мляко и тенджерата се оттегля от огъня. Яйцата се разбиват и постепенно се смесват с млякото. Ароматизират се с лимоновата есенция и вяанилията и получената смес се излива върху изстиналите кори. Баницата се доизпича за 10-15 минути във фурна.