
Апетитна идея за домашна вкусотия с наденица, чушки и яйца




Смесете млякото, сметаната и солта в тиган, загрят на умерен огън. Свалете, леко охладете, сложете маята и добавете при постоянно бъркане царевичното брашно до получаване на гладка смес. Добавете яйцата, чушките и магданоза и разбъркайте много добре. После постепенно добавяйте и другите брашна, като бъркате, за да не се получат бучки. Омесете добре с ръце до гладка смес и оставете да втаса, докато набъбне двойно.
Смесете добре и разбийте продуктите за пълнежа. Вземете половината от тестото и го разстелете намаслена форма за хляб и вашия съд. Леко разстелете по стените и в тестото изсипете половината от пълнежа. Покрийте с другата част от тестото и отгоре изсипете останалата смес. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути.

