Бяла риба на фурна
Апетитен рибен специалитет на фурна
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Рибата се почиства, измива и реже на котлети. От главата може да се приготви супа. Брашното се смесва със солта. Рибните котлети се овалват в брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина. Изваждат се добре отцедени от мазнината. Доматите се белят и режат на кръгове. Запичат се от двете страни на грил- тиган /скара, парти- грил/. Взема се тава за печене. Подреждат се изпържените котлети. Върху тях се нареждат доматените кръгове. Поръсва се сух девесил и настърган кашкавал. Полива се 1/2 ч.ч. вода. Пече се на умерена фурна 20- 30 минути.
Още по темата
Поръсваме филето от риба със сол и черен пипер на вкус. Завиваме всяко парче риба с резен бекон и ги набождаме на дървени шишчета. Загряваме скара и подреждаме на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп