Фалафели с цвекло
Вкусна идея за зеленчуков обяд
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Накиснете нахута за нощ и изцедете. Смесете нахута, цвеклото, брашното, кората и сока от лимона, зелените подправки, другите подправки, бакпулвера, сол, черен пипер и пасирайте добре продуктите. Смесете получената смес с хлебните трохи и с влажни ръце направете 24 кюфтета. Наредете ги върху фолио, оставете в хладилник за 30 минути. Пригответе соса, смесете тахана, киселото мляко, лимоновия сок, прибавете 3/4 ч.ч. вода, подправете на вкус и разбъркайте. Загрейте олио, запържете фалафелите за 2-3 минути от всяка страна до златисто. Извадете върху салфетка. Сервирайте със соса.
Още по темата
Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.
Омесете нахутът и останалите подправки и изсипете в блендер. Кълцайте докато се получи добре...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп