Фалафел



Приготвяне
65 минути
Порции

10

Начин на приготвянe
Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.
Омесете нахутът и останалите подправки и изсипете в блендер. Кълцайте докато се получи добре раздробена гладка смес. Оставете да почива 30 мин. Оформете плоски обли кюфтенца взимайки смес колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си. В дълбок тиган загрейте олио, достатъчно да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата до златисто-кафяво.
Готовите кюфтенца се поставят върху салфетка за да се отцеди олиото.
Смесете всички съставки за соса, пасирайте в блендер. Получената рядка маса изстудете в хладилника.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп