Торта с маслен крем
Икономична, лесна и много ефектна торта
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделяме жълтъците и белтъците на 7 от яйцата. Жълтъците разбиваме с 1/2 ч.ч. захар, докато побелеят, а белтъците – на твърд сняг с 1/2 ч.ч. захар. Смесваме ги и към тях прибавяме брашното. От получената смес изпичаме блатовете. Останалите яйца разбиваме с 1 ч.ч. захар и към тях прибавяме какаото. Оставяме ги да се варят на водна баня, докато кремът се сгъсти. Щом изстине, добавяме маслото. Намазваме с крем блатовете и ги подреждаме един върху друг. Намазваме тортата също с крем и добавяме украса по желание.
Още по темата
Слагаме тестото в тефлонова тава и изрязваме отстрани тестото с нож, така че да се получи преграда. С вилица надупчваме тестото, за да не се надигне. Загряваме ...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп