Торта с банан и шоколад
Невероятно вкусна и лесна торта за трапезата
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Слагаме тестото в тефлонова тава и изрязваме отстрани тестото с нож, така че да се получи преграда. С вилица надупчваме тестото, за да не се надигне. Загряваме фурната на 180 градуса и печем тестото, докато се изпече добре. В тенджера слагаме млякото и ванилията. В съд разбиваме жълтъците със захарта и разбитото брашно с 2 с.л. вода. Разбиваме сместа с млякото. Слагаме на силен огън, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Махаме крема от огъня и оставяме да изстине, като го разбъркваме. Изсипваме крема върху изпечения блат и отгоре нареждаме бананите нарязани на тънки парчета. Поръсваме с рендосан шоколад и пудра захар.
Още по темата
За блата:
Всички сухи съставки се смесват. В отделна купа се разбиват леко яйцата с тел и се добавя олиото и след това на 2 пъти добавяме от млякото и сухата смес,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп