
Ефектна и лесна за приготвяне торта




Бутер тестото трябва да е размразено. Разточва се само в една посока и се разрязва на 4 еднакви правоъгълника, надупчват се с вилица и се пекат върху хартия за печене. Като изстинат с голям остър нож се разрязват по дебелината, за да получат два блата. Сварява се прясното мляко със захарта. През това време се разбиват яйцата с брашното и останалото мляко и на тънка струйка се прибавят към останалото мляко. Бърка се напрекъснато, за да остане гладък крема. Той трябва бавно да се сгъстява, когато е готов се добавя кравето масло и ванилиите. В подходяща форма започват да се редят блат, обилно намазан с крем и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с крем. Последният блат се натрошава на ситно и с него се облепва цялата торта. Поръсва се със смлени орехи.

