Палачинкова торта с шоколадов крем
Лесна и ефектна домашна торта
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното, яйцата, прясното мляко, солта и разтопеното масло се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура. Палачинките се пекат в подходящ тиган. Приготвя се кремът. За целта прясното мляко се изсипва в малка тенджерка и заедно с пудрата захар и ванилията се загрява на котлона. Прибавят се сухото мляко, маслото и какаото, и сместа се бърка до разтварянето на продуктите и сгъстяването на крема. Палачинките се подреждат една върху друга в подходяща чиния, като между тях се намазва от шоколадовия крем. Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като тортата завършва с крем. Декорирайте по желание.
Още по темата
Палачинките:
Яйцата се разбиват със захарта, олиото и коняка. Добавят се млякото и ванилията. Брашното заедно с бакпулвера се прибавят, като се сипва по малко, за да...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп