Торта Зебра
Бърза, лесна и вкусна за приготвяне торта
Приготвяне
45 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч захар. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч захар. Смесват се двете смеси и се разбъркват с дървена лъжица.Получената смес се разделя на две. Към едната част се прибавя 1 ч.ч брашно, а към другата 1/2 ч.ч брашно и 3 с.л какао. В средата на тавата върху хартия за печене се слага една лъжица от едната смес, върху нея от другата и така се редува до края на двете смеси. Пече се на 180 градуса за около 20 мин. Прави се сиропа и глазурата. Сиропа и блата трябва да са студени. Сиропира се и след това се намазва с глазурата.
Още по темата
За бялата смес се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме ванилията и постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато. В друг съд по същия начин правим и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп